Световното първенство по футбол през 2030 г. вероятно ще се проведе

...
Световното първенство по футбол през 2030 г. вероятно ще се проведе
Коментари Харесай

Юбилейният Мондиал 2030: на три континента

Световното състезание по футбол през 2030 г. вероятно ще се организира на три континента. Поне такива са проектите на ФИФА и те бяха огласени от президента на латиноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес. След това бяха потвърдени от централата.

Конфедерациите на Европа, Африка и Южна Америка са постигнали единодушие за обща кандидатура, като страните домакините ще бъдат Мароко, Испания, Португалия, Уругвай, а вероятно още една или две страни от намиращия се в южното полукълбо континент.

Общата кандидатура на Мароко, Испания и Португалия е голям любимец да завоюва семейството на шампионата след 7 години, като публично това ще бъде оповестено в края на 2024 година.

Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай също са претенденти да провеждат целия шампионат, само че наподобява ще се задоволят с приемането на първите три мача, след което конкуренцията ще се придвижи в Европа и Северна Африка.

Идеята на латиноамериканците бе да одобряват юбилейния Мондиал, който ще означи 100 години от провеждането на първия - в Уругвай. Явно обаче са решили, че възможностите на другата поръчка са по-добре подплатени.

" Вярваме в огромното. Мондиал 2030 ще стартира там, където всичко стартира. Уругвай, Аржентина и Парагвай ще бъдат сцените на първите три мача на Световното състезание ", написа Алефандро Домингес в профила си в някогашния Туитър.

На този стадий други детайлности не се афишират.

След по-малко от три години домакини са Съединени американски щати, Канада и Мексико. А Саудитска Арабия - независимо или с други страни, занапред се гласи за Световното през 2034 година Дотогава обаче може да се стигне до решение Световните шампионати да се организират през две години - концепция, която ФИФА мощно застъпва, а най-малко към този момент Европа и Южна Америка отхвърлят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР